Rozhovor s prezidentem klubu

Prezident klubu: Můj největší zážitek?

Mimo mistráků jasně dámské derby

 

Miroslav Němec hovoří v exkluzivním rozhovoru o sezoně snů,

manželské potenci i perspektivě unikátního týmu Traverzanek

 

Rostoklaty (lola) - Je srpen roku 2005. 31. sezona traverzanské historie je dva měsíce minulostí, přesto krásné vzpomínky zůstávají. Svůj pohled na události minulých měsíců klubovým stránkám poskytl i úřadující předseda Traverzy Mirek Němec.

 

Prezidente, od konce 31. sezony naší historie už uplynul nějaký čas, proto přišel ten správný okamžik zeptat se, jak na ni vzpomínáte a které události ve vás zanechaly nejhlubší dojem?

Největším zážitkem byly oslavy 30. výročí vzniku Traverzy s celým doprovodným programem. Nesmíme ale zapomenout ani na velkolepou show při domácím zápase s Tuklaty, mám na mysli například Havrana Ravena, roztleskávačky a hlavně slavné vítězství. V této odpovědi opomíjím zápas dam a dívek, ke kterému se ještě vrátím. 

 

46 bodů ze 78 možných znamenalo o pět bodů prolomení dosavadního rekordu, co všechno za tímto pozoruhodným výsledkem stálo?

Velká dávka sportovního štěstí. V posledních letech se nám štěstíčko trochu vyhýbalo. 

 

Je potom škoda, že tažení nebylo završeno výstupem na pomyslnou bednu?

Bronzové medaile se tak či tak neudílejí, ale škoda to asi trochu je. 

 

Čím je podle vás dané, že za posledních 19 sezon jsme teprve popáté dosáhli aktivního skore, letos navíc s ohromným rozdílem?

Za to do značné míry patří poděkování některým soupeřům, zejména Radimi B (Traverza tomuto soupeři ve dvou zápasech nasázela 14 branek – pozn.) a taky Dobřichovu (8, za čtyři zápasy tedy třeinu všech gólů v sezoně – pozn.).

 

Za body nás táhla nevídaná útočná potence, vstřelili jsme takřka tři góly na zápas, odkud se vzala?

Většinu gólů vstřelili vesměs svobodní mládenci, kterým je samozřejmě potence vlastní. Fík se zde jistě neurazí, když opráším známý fakt, že po příchodu do stavu manželského potence zvolna odchází. (Petr Fischer, od podzimu první stobrankový střelec Traverzy, se v polovině sezony znenadání oženil a pravda – jeho potence z podzimku (střelecká) poněkud ustrnula – pozn.),

 

Defenzivní činnost s průměrem kolem 1,5 gólu měla hlavně na jaře velké problémy s pokrýváním standardek a centrů. Kde hledat příčiny tohoto jevu, na nichž se ne všichni zřejmě shodnou?

Po dokončení rekonstrukce kabin, potažmo „Vozejkova kutlochu“, se v jarních měsících na některých obráncích pravděpodobně projevila únava z předzápasových soustředění. 

 

 

S ohledem na nové účastníky naší skupiny a los, co čekat od sezony s číslem 32?

V nové sezoně si lze přát nejméně tolik bodů, kolik jich bylo v té uplynulé, a pak hlavně zdraví všem hráčům a funkcionářům. 

 

Kde vidíte letošního favorita na postup?

Dovolím si tipovat někoho z trojice Liblice, Jevany, Kozojedy. 

 

Ze záplavy zážitků minulé sezony vystupuje výrazně do popředí založení dámského týmu, který si před obří návštěvou dokázal poradit s největším možným rivalem – tuklatskou Čechií. Jak na vás tento počin zapůsobil a stojí za to, aby dívky a dámy aspoň jeden rok zkusily skutečnou soutěž?

Tohle byl můj největší zážitek roku mimo zápasů mužů Traverzy. Po dalším roku „tvrdého tréninku“ se uvidí. Bohužel skutečná soutěž na této úrovni odspodu začíná 3. ligou.



VHS Digitalizace videokazet na profesionálním videopřehrávači a VHS převod, videopřepis, remastering, úprava obrazu, střih videa. | Venkovní vířivka Villeroy Boch pro celoroční provoz. Zateplená vířivka s nízkou spotřebou od Villeroy & Boch. Máme také originál Jacuzzi vířivky. |