Příprava Kozojedy, Jevany

Dezolátní sestava lepší než takřka úplná

 

Traverza – Kozojedy 3:2 / Traverza – Jevany 2:3

 

 

Další dvojic přípravných špílců, znovu hraných na Nou Campu, má za sebou tým Traverzanů.

Z duelu s Kozojedy se omluvilo příliš mnoho borců na to, aby se dal odehrát. Přesto se nakonec hrálo, když Fík přinutil ke zklidnění svoje mučivé střevní potíže a zároveň přemluvil do akce nejednoho hráče, který neměl v úmyslu hrát. Například gólman Kadlasíňo se musel omluvit z práce, aby nastoupil dokonce na hrotu útoku.

 

Zápas začal politováníhodnou událostí. Bek Hanz Pakandl ve snaze o odkop před vlastní bránou nakouřil míč bombou z 30 centimetrů do traverzanské svatyně – 0:1. „Příliš jsem si naleštil kopačky. Ale naštěstí to byl jen přátelák,“ zdůraznil obránce, že v ostrém zápase by se mu něco takového nestalo.

 

Po změně stran Hanzovi ukázal, která branka je ta soupeřova, bratr Ondra, který skore vyrovnal.

Hosté, kteří nepřijeli v nejsilnější sestavě, zanedlouho kontrovali a ranou z dálky překonali pomaleji se skládajícího Martina Jougla.

 

Pak zaúřadoval sudí Kolankiewicz, jinak domácí trenér, který neúmyslně přehlédl ofsajd Šlégra, v té době útočného tykadla, a uznal jeho gól na 2:2 . „O žádný ofsajd nešlo ani náhodou, vysprintoval jsem za obranu a normálně dal gól,“ bránil se snůžkou ohavných lží čerstvý strýc Lego Šlégr. Všichni ostatní aktéři utkání měli samozřejmě úplně opačný názor, postavení mimo hru statného hromotluka bylo nad slunce jasné.

 

Na 3:2 pro Travezu nakonec upravil Petr Němec. Podle kouče solidní utkání odehrál Dobřik, který ač silně indisponován, nějak uhlídal klíčovou oporu soupeře. Poměrně běhavý byl kapitán Vozejk Krajník, který nyní drží přísnou životosprávu.

 

Jevany, od letoška využívající „Slavíkovu“ hymnu Kdepak ty ptáčku hnízdo máš, už přijely hrát poněkud jiný duel. Od prvních minut se snažily neúměrně běhat, což se Traverzanům ne vždy úplně zamlouvá.

Z přímého kopu se také ujaly vedení, když k tyči nestihl doskočit Martin Poštulka Jougl. Do poločasu se hosté trefily ještě jednou, když z bezprostřední blízkosti mezi pěticí statických Traverzanů zakončil roh zcela volný střelec – 0:2.

 

Po pauze se z brejku trefil tvrdou ranou levačkou Fík. „Z těch gólů, co jsem kdy vstřelil nohou, byla většina právě levačkou. Tou to jenom nakouřim a často to dopadne dobře. Pravačka moc přemejšlí a míří,“ vysvětlil slavný rostoklatský kanonýr a umělec-malíř v jedné osobě.

Po dalším centru a zakončení zblízka však vedli hosté znovu o dvě branky. To už stál v domácí kleci Lego Šlégr. Traverza už stihla jen snížit, po chybě obránce hostů se chladnokrevně trefil Ondra Pakandl.

 



VHS Digitalizace videokazet na profesionálním videopřehrávači a VHS převod, videopřepis, remastering, úprava obrazu, střih videa. | Venkovní vířivka Villeroy Boch pro celoroční provoz. Zateplená vířivka s nízkou spotřebou od Villeroy & Boch. Máme také originál Jacuzzi vířivky. |